Εμφατικό «όχι» Ερντογάν στο τελεσίγραφο των ΗΠΑ για τους S-400

Εμφατικό «όχι» Ερντογάν στο τελεσίγραφο των ΗΠΑ για τους S-400

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:51 Δημιουργία 13/06/19, 12:57

Ένα ακόμη εμφατικό «όχι» στις προτροπές των ΗΠΑ προς την Τουρκία, ώστε να μην προχωρήσουν με την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, είπε την Πέμπτη η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε κοινές δηλώσεις του στο πλαίσιο με τον Γάλλο ομόλογο του Υ. Λε Ντριάν, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σημείωσε πως «κανένας δεν είναι σε θέση να μας δίνει εντολές», με τον Τσαβούσογλου να προσθέτει και πάλι πως «καλούμε στη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής με τους Αμερικανούς ώστε να καθησυχαστούν για το τις προθέσεις της Τουρκίας», αναφορικά με το ρωσικό πρόγραμμα.

Ο Τσαβούσογλου απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με επιστολή του Πάτρικ Σάναχαν, που ασκεί χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, στην οποία διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα παραλάβει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που έχει παραγγείλει, εάν προχωρήσει στην απόκτηση του συστήματος S-400.

Ο Σάναχαν συμπλήρωσε ότι το Πεντάγωνο σκοπεύει να τερματίσει την εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών στα F-35 την 31η Ιουλίου, εάν η Άγκυρα ολοκληρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος.

Αν σου άρεσε κάνε