Βρετανία: Αναμενόμενα μπροστά ο Τζόνσον για την ηγεσία των Τόρις

Βρετανία: Αναμενόμενα μπροστά ο Τζόνσον για την ηγεσία των Τόρις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:49 Δημιουργία 13/06/19, 15:45

Επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις εκτιμήσεις, ο Μπόρις Τζόνσον είναι το απόλυτο φαβορί για την αντικατάσταση της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας (Τόρις) και στη συνέχεια για την πρωθυπουργία της χώρας, όπως προκύπτει από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Ειδικότερα, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας μεταξύ των βουλευτών των Τόρις, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, ο Τζόνσον λαμβάνει 114 ψήφους και ακολουθούν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.

Σημειώνεται πως από τη συνέχεια αποκλείονται η πρώην επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων 'Αντρεα Λίντσομ, η πρώην υπουργός Εργασίας Έσθερ ΜακΒέι και ο βουλευτής Μαρκ Χάρπερ, που έλαβαν 11, 9 και 10 ψήφους αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή 1922, που επιβλέπει τη διαδικασία, ψήφισε το σύνολο των 313 βουλευτών, χωρίς να υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια.

Αν σου άρεσε κάνε