ΝΑΤΟ: Συνεχίζονται οι επαφές Τουρκίας-ΗΠΑ για τους S-400

ΝΑΤΟ: Συνεχίζονται οι επαφές Τουρκίας-ΗΠΑ για τους S-400

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:44 Δημιουργία 18/06/19, 13:31

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ-Τουρκίας για τους S-400, διαβεβαιώνει διοικητής του NATO, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης των υπουργών Άμυνας, Πάτρικ Σάναχαν και Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως η Άγκυρα παρουσιάζει την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας ως τετελεσμένο γεγονός, με το Κρεμλίνο, παράλληλα, να ανακοινώνει την ημερομηνία παράδοσής του στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν και ο τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ παραμένουν σε επαφή σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας να αγοράσει ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας και μπορεί να συναντηθούν στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, δήλωσε στο Reuters διοικητής του ΝΑΤΟ.

Ο Aμερικανός πτέραρχος Τοντ Γουόλτερς δήλωσε πως η σχέση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ παραμένει «απολύτως, σίγουρα σταθερή», παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να ακυρώσει την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας μαχητικών F-35, αν αυτή η τελευταία προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

«Δεν θα βάλουμε στο ίδιο μέρος αυτά τα δύο στοιχεία, τους S-400 και τα F-35», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γουόλτερς μιλώντας στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού. «Ξέρω πως ο διάλογος θα συνεχιστεί για να γίνει δουλειά ... πάνω σε λεπτομέρειες ανάμεσα στον υπουργό Ακάρ και τον υπουργό Σάναχαν. Στην πραγματικότητα μπορεί να υπάρξει η ευκαιρία να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στις συναντήσεις υπουργών στο ΝΑΤΟ».

Αν σου άρεσε κάνε