Γερμανοί για Ντράγκι: Η μονόπλευρη πορεία του δένει τα χέρια του διαδόχου του

Γερμανοί για Ντράγκι: Η μονόπλευρη πορεία του δένει τα χέρια του διαδόχου του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:26 Δημιουργία 19/06/19, 15:25

«Δένει τα χέρια του διαδόχου του»… λέει υψηλόβαθμος βουλευτής από το συντηρητικό μπλοκ της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για τον Μάριο Ντράγκι, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΚΤ για τη μελλοντική νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης.

Ο Ντράγκι τόνισε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χαλαρώσει και πάλι την πολιτική της, εάν ο πληθωρισμός δεν επιταχυνθεί, σημειώνοντας ότι οι νέες αγορές ομολόγων, οι μειώσεις των επιτοκίων ή οι αλλαγές στην κατεύθυνση πολιτικής της ΕΚΤ «αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν», όταν οι αξιωματούχοι, που είναι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής, συνεδρίασαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

«Τα προφανώς μη συντονισμένα σχόλια από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τα μελλοντικά μέτρα νομισματικής πολιτικής είναι μια ανησυχητική ένδειξη για την ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε ο Χανς Μίχελμπαχ, εκπρόσωπος του συντηρητικού μπλοκ CDU/CSU της Μέρκελ, στην επιτροπή Οικονομικών της κάτω βουλής του γερμανικού Κοινοβουλίου.

«Η μονόπλευρη πορεία του Ντράγκι φαίνεται να είναι μια απόπειρα από τον πρόεδρο της ΕΚΤ να στείλει σινιάλα για την περίοδο μετά τη θητεία του, που θα είναι δύσκολο να διορθωθούν από έναν διάδοχο. Αυτή η κίνηση είναι κάτι περισσότερο από αμφισβητήσιμη», πρόσθεσε ο Μίχελμπαχ. Ο Ιταλός Ντράγκι αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του στα τέλη Οκτωβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε