Ερντογάν: «Τελειωμένη υπόθεση» η αγορά των ρωσικών S-400

Ερντογάν: «Τελειωμένη υπόθεση» η αγορά των ρωσικών S-400

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:42 Δημιουργία 20/06/19, 15:07

Ούτε βήμα πίσω από την αγορά των ρωσικών S-400 δεν κάνει η Τουρκία, όπως φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε ως «τελειωμένη υπόθεση» την αγορά των πυραύλων της Μόσχας από την Άγκυρα.

Ο ίδιος ο Ερντογάν τόνισε πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία, «θα απαντήσουμε με αμοιβαίες κυρώσεις εάν λάβουν μέτρα εις βάρος μας».

Ο Ερντογάν δήλωσε πως έχει καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ, όμως οι δεσμοί της Τουρκίας με ανθρώπους που εργάζονται κάτω από τον Αμερικανό πρόεδρο είναι «πολύ, πολύ διαφορετικές» και πως ομάδες και στις δύο πλευρές συχνά διαφωνούν σε ορισμένα θέματα, περιλαμβανομένων των S-400.

Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι παραμένει αντίθετος στη σφιχτή νομισματική πολιτική και υποσχέθηκε μια «οριστική λύση» για τη μείωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας από το 24%.

«Στη χώρα μου δυστυχώς το επιτόκιο είναι στο 24%. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Για αυτό θα φέρουμε σύντομα μια οριστική λύση» ανέφερε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. «Η Τουρκία πρέπει να επιστρέψει από αυτήν τη νομισματική πολιτική με πολύ προσεκτικό τρόπο» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε