Τσίπρας σε ΕΕ: Ξεκάθαρες αποφάσεις για Τουρκία και Βέμπερ

Τσίπρας σε ΕΕ: Ξεκάθαρες αποφάσεις για Τουρκία και Βέμπερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:34 Δημιουργία 20/06/19, 16:32

Μήνυμα στην ΕΕ να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις όσον αφορά αφενός την τουρκική προκλητικότητα και αφετέρου σε ποιον θα ανατεθεί το «τιμόνι» της Κομισιόν έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η πρώτη κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρουμε για το μέλλον μας είναι να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Μ. Βέμπερ επικεφαλής της Κομισιόν. Ενας πολιτικός που δεν ενώνει αλλά διχάζει την Ευρώπη και έχει πάρει ακραίες θέσεις κατά του Νότου».

Όπως σημείωσε, πιστεύει ότι σήμερα θα αποκλειστεί αυτό το σενάριο και θα ανοίξει ο δρόμος για άλλες υποψηφιότητες.

Αναφορικά με το θέμα της Τουρκίας, δήλωσε ότι θα επιχειρήσει σε συνεργασία με τον Νίκο Αναστασιάδη να δοθεί «ξεκάθαρο μήνυμα».

«Πρέπει να σταματήσει αμέσως τις παράνομες δραστηριότητες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία».

«Θα εξετάσουμε κάθε πιθανότητα, ώστε στον βαθμό που δεν υπάρξει άμεσα τερματισμός αυτών των παραβιάσεων, να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα, οι κατάλληλες κυρώσεις, διότι το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες».

Αν σου άρεσε κάνε