Ακάθεκτος ο Σαλβίνι, απειλεί και πάλι με παραίτηση στην Ιταλία

Ακάθεκτος ο Σαλβίνι, απειλεί και πάλι με παραίτηση στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:23 Δημιουργία 21/06/19, 09:20

Το... χαβά του συνεχίζει ο Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία, με τον ακροδεξιό επικεφαλής της Λέγκας και υπουργό Εσωτερικών της χώρας να θέτει εκ νέου ζήτημα αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε εάν δεν προχωρήσει το σχέδιο για τη γενναία μείωση της φορολογίας, ύψους 10 δισ. ευρώ.

«Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν σοβαρές περικοπές φόρων που θα μπορούσαν να αξίζουν λιγότερο από 10 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Σαλβίνι στην Corriere della Sera.

«Επέστρεψα από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ με μια ισχυρή πεποίθηση: η Ιταλία χρειάζεται θαρραλέα φορολογική μεταρρύθμιση. Είναι καθήκον μου να υλοποιηθεί… αν δεν με αφήσουν να το κάνω, θα πω γεια σας και θα φύγω».

Εξάλλου, μιλώντας στην εφημερίδα Il Messaggero, ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε, δήλωσε πως η Ρώμη αμφισβητεί τις προβλέψεις της ΕΕ για την ανάπτυξη και δεν θα λάβει αποφάσεις για τον προϋπολογισμό με βάση εκείνα τα στοιχεία.

«Πιστεύουμε πως πρέπει να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας και δεν είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε εκτιμήσεις που δεν αντανακλούν την πραγματικότητα των πραγμάτων», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η Ρώμη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες προκειμένου να μην ενεργοποιήσει η Ευρώπη τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Αν σου άρεσε κάνε