Τραμπ: Γιατί δεν χτύπησα το Ιράν

Τραμπ: Γιατί δεν χτύπησα το Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:34 Δημιουργία 21/06/19, 16:27

Στην παραδοχή ότι έδωσε εντολή για χτύπημα στο Ιράν, αλλά το ακύρωσε την τελευταία στιγμή, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή.

Ειδικότερα, όπως ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του Τwitter, αποφάσισε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή σχεδιαζόμενη επίθεση σε τρεις διαφορετικούς στόχους, όταν ένας στρατηγός του είπε ότι θα πέθαιναν 150 άνθρωποι. «Θα ήταν μια δυσανάλογη απάντηση για την κατάρριψη ενός drone», έγραψε.

«Δεν βιάζομαι, ο στρατός μας έχει ανασυγκροτηθεί, είναι καινούργιος και έτοιμος να δράσει, μακράν ο καλύτερος στον κόσμο. Οι κυρώσεις δαγκώνουν και χθες προστέθηκαν και άλλες. Το Ιράν δεν θα μπορέσει να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα, όχι ενάντια στις ΗΠΑ και όχι ενάντια στην υφήλιο», σημείωσε.

Νωρίτερα την Παρασκευή, δημοσίευμα των New York Times υποστήριζε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εγκρίνει την έναρξη στρατιωτικών επιθέσεων κατά στόχων στο Ιράν, ως αντίποινα για την κατάρριψη του drone, ωστόσο τελικά έκανε πίσω και δεν εξαπολύθηκαν οι επιθέσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αρχικά εγκρίνει επιθέσεις σε λίγους στόχους, όπως ραντάρ και συστοιχίες πυραύλων, σύμφωνα με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είτε συμμετείχαν είτε ενημερώθηκαν για τις σχετικές διαβουλεύσεις, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα.

Οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνταν λίγο πριν τα ξημερώματα σήμερα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τον ιρανικό στρατό και τους πολίτες, σύμφωνα με τους NY Times.

Τα αεροπλάνα ήταν ήδη στον αέρα και τα πλοία είχαν πάρει θέση, όμως δεν είχαν εκτοξευθεί πύραυλοι, και ήρθε η εντολή να αποσυρθούν, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Αν σου άρεσε κάνε