Ο Τραμπ «ανατινάσσει» τη διπλωματία, τονίζει το Ιράν

Ο Τραμπ «ανατινάσσει» τη διπλωματία, τονίζει το Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:53 Δημιουργία 25/06/19, 08:41

Ως σημαντικό βήμα περαιτέρω απειλών κατά του Ιράν χαρακτήρισε η Τεχεράνη τις νέες κυρώσεις που επέβαλε τη Δευτέρα ο Ντόναλτ Τραμπ κατά αξιωματούχων και επιχειρήσεων της χώρας στη Μέση Ανατολή.

«Η επιβολή κυρώσεων στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν [Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ] και τον επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν [τον ΥΠΕΞ Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ] κλείνει οριστικά τον δρόμο της διπλωματίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί μέσω Twitter.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «καταστρέφει τους καθιερωμένους διεθνείς μηχανισμούς για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Έκκληση του ΟΗΕ για διάλογο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προέτρεψε με ανακοίνωσή του η οποία εγκρίθηκε και από τα 15 κράτη μέλη να γίνει «διάλογος» και να ληφθούν μέτρα για να τερματιστούν οι εντάσεις στον Κόλπο, «καταδικάζοντας» ταυτόχρονα τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων.

Την απόπειρα των ΗΠΑ να συμπεριληφθεί στο κείμενο της απόφασης αυτής μια αναφορά σε εμπλοκή ή ευθύνη «κρατικού παράγοντα» στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των πετρελαιοφόρων εμπόδισε η Ρωσία, ανέφερε διπλωματική πηγή.

Αν σου άρεσε κάνε