Ιράν: «Νοητικά καθυστερημένοι οι Αμερικανοί»

Ιράν: «Νοητικά καθυστερημένοι οι Αμερικανοί»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:23 Δημιουργία 25/06/19, 10:00

Συνέχεια στις προσβολές και στις απειλές κατά των ΗΠΑ, μετά από τις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Ντόναλτ Τραμπ κατά του Ιράν, έδωσε ο Χασάν Ρουχανί, με τον Ιρανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει την Τρίτη ως «νοητικά καθυστερημένο» το Λευκό Οίκο για την προεδρία του Τραμπ.

Ο ηγέτης του Ιράν υποστήριξε πως οι χθεσινές κυρώσεις είναι «ένα δείγμα απόγνωσης στην οποία έχει περιέλθει η αμερικανική ηγεσία», προσθέτοντας τη βεβαιότητα του πως τα μέτρα κατά της Τεχεράνης που ανακοίνωσε ο Τραμπ για ακυρωθούν στην πράξη.

Ακόμα, ο Ρουχανί είπε ότι το Ιράν έχει «στρατηγική υπομονή» και πως «δεν έχουμε κανένα φόβο» απέναντι των ΗΠΑ».

Επίσης, υπογράμμισε πως η παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου του Ιράν είναι «κόκκινη» γραμμή για τη Τεχεράνη, σχολιάζοντας την κατάρριψη του αμερικανικού drone την περασμένη εβδομάδα και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για το ό,τι το drone πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα.

«Την ώρα που καλείτε σε διαπραγματεύσεις, επιδιώκετε να επιβάλετε κυρώσεις στον υπουργό Εξωτερικών! Είναι προφανές πως ψεύδεστε», δήλωσε ο Ροχανί. Ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον δήλωσε σήμερα πως η πόρτα παραμένει ανοικτή για «αληθινές διαπραγματεύσεις» με την Τεχεράνη.

Αν σου άρεσε κάνε