Η Ρωσία απειλεί με στρατιωτικά μέτρα αν το ΝΑΤΟ λάβει μέτρα εναντίον της

Η Ρωσία απειλεί με στρατιωτικά μέτρα αν το ΝΑΤΟ λάβει μέτρα εναντίον της

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:06 Δημιουργία 26/06/19, 11:04

Την ετοιμότητα της να απαντήσει σε όποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το ΝΑΤΟ αναφορικά με την απόσυρση της Ρωσίας από τη Συνθήκη για την κατάργηση των πυρηνικών πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς (INF), υπογράμμισε σήμερα η Μόσχα δια του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχομενο να απαντήσει με στρατιωτικά μέτρα.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε χθες ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα απαντήσει συντονισμένα, αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί με την INF σε διάστημα πέντε εβδομάδων, καταστρέφοντας ένα πυραυλικό σύστημα, το οποίο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, παραβιάζει τη Συνθήκη αυτή και επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει αιφνιδιαστικές πυρηνικές επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης. Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν αργότερα σήμερα τα επόμενα μέτρα που θα λάβουν.

«Θα εξετάσουμε τις αποφάσεις που θα λάβουν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τους επόμενους μήνες. Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε ενδεχόμενο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ είναι βέβαιο ότι θα ευθύνονται για ενδεχόμενες επιπλοκές στην στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ευρώπης και του Ατλαντικού, καθώς συνεχίζουν την πολιτική κατάργησης της INF», κατήγγειλε ο Ριαμπκόφ.

«Όταν οι απειλές μετουσιωθούν σε πρακτικά βήματα, φυσικά θα αναγκαστούμε να λάβουμε στρατιωτικά αντίμετρα», προειδοποίησε ο Ρώσος υφυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε