Νεοναζί πίσω από τη δολοφονία Γερμανού πολιτικού

Νεοναζί πίσω από τη δολοφονία Γερμανού πολιτικού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:43 Δημιουργία 26/06/19, 15:38

Την δολοφονία πολιτικού του Κάσελ που συγκλόνισε την Γερμανία ομολόγησε ένας Γερμανός νεοναζί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο ύποπτος, ένας 45χρονος Γερμανός νεοναζί που είχε ήδη καταδικασθεί το 1993 για μια επίθεση με εκρηκτικά εναντίον εστίας ξένων, «δήλωσε πως έδρασε μόνος», ανακοίνωσε ο υπουργός έπειτα από συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στην Μπούντεσταγκ για την υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στη Γερμανία.

Ο Στέφαν Ερνστ είχε συλληφθεί στα μέσα Ιουνίου στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του Βάλτερ Λούμπκε, τοπικού αιρετού αξιωματουχου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην Έσση.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η έρευνα για την «πολιτική δολοφονία» δεν έχει τελειώσει και αφορά την αναζήτηση ενδεχόμενων συνεργών, παρόλο που ο ύποπτος ισχυρίζεται πως δεν είχε.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ υποσχέθηκε επίσης ότι θα διατεθούν επιπλέον μέσα στη μάχη εναντίον της άκρας δεξιάς. Δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προσλάβει περισσότερους ερευνητές για να παρακολουθούν τις δραστηριότητες ακροδεξιών ομάδων, ιδιαίτερα στο Ίντερνετ.

Ο Λούμπκε, ένας 65χρονος υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός του κρατιδίου, είχε βρεθεί νεκρός στις 2 Ιουνίου στην αυλή του σπιτιού του στο Βολφχάγκεν, προάστιο του Κάσελ (δυτική Γερμανία).

Ο εκλιπών είχε διακριθεί στο μεταναστευτικό ζήτημα υπερασπιζόμενος την απόφαση της καγκελαρίου να ανοίξει τις πύλες της χώρας το 2015 σε εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο Λούμπκε είχε μάλιστα καλέσει τους Γερμανούς που δεν συμμερίζονται τις αξίες του να εγκαταλείψουν τη χώρα, με αποτέλεσμα η άκρα δεξιά να τον κατακεραυνώσει και να δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Αν σου άρεσε κάνε