Πιθανόν οφείλεται σε αμέλεια η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Πιθανόν οφείλεται σε αμέλεια η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:45 Δημιουργία 26/06/19, 18:37

Την πιθανότητα η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων να προκλήθηκε από αμέλεια ερευνούν οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές, που ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν στοιχεία που «δείχνουν» σε εγκληματική ενέργεια.

«Μολονότι έχουν έρθει στο φως ορισμένες αδυναμίες, από τις οποίες ίσως να εξηγείται το μέγεθος της πυρκαγιάς, από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτό να καθοριστούν τα αίτια» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εισαγγελέας Ρεμί Ετς.

Καθώς η εγκληματική ενέργεια αποκλείεται, οι αρχές εξετάζουν άλλα ενδεχόμενα, όπως για παράδειγμα τη δυσλειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος ή να ξεκίνησε η φωτιά από κάποιο τσιγάρο που δεν είχε σβήσει τελείως.

Η συνέχιση της έρευνας ανατέθηκε σε τρεις ανακριτές που έχουν μεγαλύτερες δικαιοδοσίες, μεταξύ άλλων και να ασκήσουν διώξεις σε τυχόν υπόπτους για αμέλεια.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της 15ης Απριλίου κατέκαψε τη στέγη του ναού, ένα γεγονός που προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και τον κόσμο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα κωδωνοστάσια και τους εξωτερικούς τοίχους.

Αν σου άρεσε κάνε