Τεχεράνη: Δεν θα είναι σύντομος ο πόλεμος

Τεχεράνη: Δεν θα είναι σύντομος ο πόλεμος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:07 Δημιουργία 27/06/19, 17:58

Η ιδέα ενός «σύντομου πολέμου» με το Ιράν αποτελεί πλάνη, έγραψε στο Twitter ο Ιρανός υπουργός ΥΠΕΞ Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ για να συμπληρώσει πως «αυτός που ξεκινά έναν πόλεμο δεν είναι και εκείνος που θα τον τελειώσει» σε απάντηση των απειλών που εξαπέλυσε κατά της Τεχεράνης ο Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τετάρτη ο Τραμπ διευκρίνισε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στην περίπτωση που αποφασίσει να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν. «Απλώς λέω ότι αν συμβεί κάτι, δεν θα κρατήσει πολύ», είπε. Απείλησε επίσης ότι θα αφανίσει τμήματα του Ιράν αν «οτιδήποτε αμερικανικό» δεχτεί επίθεση.

Ο Ζαρίφ, παραπέμποντας σε αυτές τις δηλώσεις που, όπως υποστηρίζει, «απειλούν την ειρήνη», ανάρτησε μια σειρά αφορισμών στο Twitter. «Οι κυρώσεις δεν είναι εναλλακτική λύση αντί του πολέμου, ΕΙΝΑΙ πόλεμος», έγραψε και συνέχισε: «Αφανισμός = Γενοκτονία = Έγκλημα πολέμου». «Αυτός που ξεκινά έναν πόλεμο δεν είναι και εκείνος που θα τον τελειώσει» και «Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε και να απειλούμε ταυτόχρονα».

Η κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν εδώ και 40 χρόνια έχει κορυφωθεί τους δύο τελευταίους μήνες, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στον Κόλπο και ιδίως μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 20 Ιουνίου από την Τεχεράνη.

Αν σου άρεσε κάνε