Έρχεται επίσκεψη του Τραμπ στη Μόσχα το 2020;

Έρχεται επίσκεψη του Τραμπ στη Μόσχα το 2020;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:04 Δημιουργία 28/06/19, 11:47

Επίσημο αίτημα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρωσία το 2020 κατέθεσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στη σύνοδο των G20 που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους Ρώσους δημοσιογράφους πως «ο πρόεδρος κατέθεσε αίτημα στον πρόεδρο Τραμπ να μεταβεί στη Μόσχα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τη νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις 9 Μαΐου του 2020.

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ ήταν θετική» ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Σε σχέση με αυτό υπήρξε συζήτηση για τις απώλειες που είχε κάθε χώρα στα χρόνια του (Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου), για το τίνος ο ρόλος ήταν καθοριστικός, επισημάνθηκε η συμβολή του σοβιετικού λαού σ’ αυτή την νίκη», πρόσθεσε.

Η συνάντηση Πούτιν –Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 διήρκεσε 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατά την έναρξη των συνομιλιών οι δύο ηγέτες επεσήμαναν ότι οι συνομιλίες μπορούν να αποτελέσουν καλή αφορμή για να συνεχισθεί ο διάλογος σε αρκετά ζητήματα, που θα συζητηθούν στην συνάντηση.

Αν σου άρεσε κάνε