Ο Ντράγκι «φλερτάρει» (;) με τη θέση Γιούνκερ - Κυριακή κοντή γιορτή τα σπουδαία

Ο Ντράγκι «φλερτάρει» (;) με τη θέση Γιούνκερ - Κυριακή κοντή γιορτή τα σπουδαία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:57 Δημιουργία 28/06/19, 13:51

Με τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «φλερτάρει» ο Μάριο Ντράγκι, που παραδίδει τα ηνία της ΕΚΤ, διαμηνύουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa, η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει τον «Σούπερ Μάριο» επισήμως για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού η υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ δεν φαίνεται να έχει τη δυναμική, που θα ήθελε το Βερολίνο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Πάντως, τόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, όσο και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση, Κυριακή κοντή γιορτή για σχετικές ανακοινώσεις.

Τα νεότερα και σπουδαία για το διάδοχο του Γιούνκερ αναμένονται είτε το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής είτε ακόμα και το πρωί της Δευτέρας, όπως προκύπτει από διαρροές κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων κατά τη σύνοδο των G20, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν κυρίως ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία, στο περιθώριο της συνόδου των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ παραδεχόμενος ότι δέχθηκε «12-13 τηλεφωνήματα» ευρωπαίων παραγόντων.

«Η εντύπωσή μου είναι ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε μία λύση, αλλά είμαστε πολύ μακριά για να πούμε οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο σήμερα», πρόσθεσε.

«Μην περιμένετε να δείτε λευκό καπνό στη Οσάκα», είπε.

«Δεν θα υπάρξει απόφαση εδώ», δηλώθηκε από το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Ο Τουσκ βρίσκεται εδώ σε διαβουλεύσεις με όλους του παρόντες ηγέτες. Επιθυμία μας είναι να φθάσουμε σε συμφωνία το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας», δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Αν σου άρεσε κάνε