Ο Τραμπ, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε στο έδαφος της Β. Κορέας

Ο Τραμπ, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε στο έδαφος της Β. Κορέας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:16 Δημιουργία 30/06/19, 10:20

Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος εισέρχεται στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε το πρωί της Κυριακής στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, για μία ιστορική συνάντηση λίγων λεπτών με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Είναι μία σπουδαία ημέρα για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που πέρασα αυτή τη γραμμή. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Είναι μια υπέροχη φιλία», σημείωσε, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας γιατί ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της τελευταίας στιγμής.

Ο Κιμ αποδέχθηκε την τελευταία στιγμή αιφνίδια πρόσκληση που του απηύθυνε από την G20 της Ιαπωνίας ο πρόεδρος Τραμπ για να συναντηθούν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, για να του σφίξει το χέρι και να του πει «καλημέρα».

«Έπειτα από πολύ σημαντικές συναντήσεις, ιδιαίτερα με τον πρόεδρο της Κίνας Σι (Τζινπίνγκ), θα αναχωρήσω από την Ιαπωνία για την Νότια Κορέα (με τον πρόεδρο Μουν). Όσο θα είμαι εκεί, αν ο πρόεδρος Κιμ της Βόρειας Κορέας δει αυτό το μήνυμα, μπορώ να τον συναντήσω στα Σύνορα/ αποστρατικοποιημένη ζώνη απλά για να του σφίξω το χέρι και τον χαιρετίσω(;)», είχε γράψει ο Τραμπ στο tweet του το Σάββατο.

Αν σου άρεσε κάνε