Κινεζική παρέμβαση κορυφής στον Τραμπ υπέρ Β. Κορέας

Κινεζική παρέμβαση κορυφής στον Τραμπ υπέρ Β. Κορέας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:27 Δημιουργία 02/07/19, 12:15

Χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων ενάντια στη Βόρεια Κορέα, πρότεινε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Συνόδου των G20.

Η Ουάσινγκτον απαιτεί από την Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα προτού άρει τις διεθνείς κυρώσεις εναντίον της. Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα επιθυμεί την άμεση άρση τους και ζητεί εγγυήσεις για την ασφάλειά της με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη των στρατηγικών της όπλων.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τραμπ το Σάββατο στην Οζάκα, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος της G20, ο Σι «ενθάρρυνε τις ΗΠΑ να επιδείξουν επιείκεια και να προσεγγίσουν τη βορειοκορεατική πλευρά, κυρίως μέσω της χαλάρωσης εν ευθέτω χρόνω των κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας», αποκάλυψε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι.

«Του δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στις ανησυχίες της κάθε πλευράς μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μεξικανό ομόλογό του Μαρσέλο Εμπράρντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα.

Αν σου άρεσε κάνε