«Σφίγγα» η ντερ Λάιεν στη συνάντηση με τον Γιούνκερ

«Σφίγγα» η ντερ Λάιεν στη συνάντηση με τον Γιούνκερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:55 Δημιουργία 04/07/19, 15:50

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε η υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον απερχόμενο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες, εν μέσω των πρώτων συναντήσεων που κάνει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας εν όψει της τοποθέτησης της στο κορυφαίο πόστο της ΕΕ.

«Είμαι κατευχαριστημένος που υποδέχομαι με ανοικτές αγκάλες μια αληθινή Ευρωπαία. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όταν είναι να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μέσω Twitter.

«Η συνάντηση ήταν φιλική. Οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς για τη «τετ-α-τετ» συνάντηση.

Η φον ντερ Λάιεν αναμένεται να συναντήσει αργότερα και τον Τουσκ, ενώ σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει το «όραμά» της για την Ευρώπη στα πέντε επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται πως για να επικυρωθεί η εκλογή της Γερμανίας αξιωματούχου της Κομισιόν, θα πρέπει να επικυρωθεί στα μέσα Ιουλίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 376 ψήφους.

Αν σου άρεσε κάνε