Ο Τραμπ «έφαγε» τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ

Ο Τραμπ «έφαγε» τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:30 Δημιουργία 10/07/19, 14:27

Σε προβλεπόμενη κίνηση, ο Βρετανός πρέσβης στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ, υπέβαλλε την Τετάρτη την παραίτηση του από τη θέση του μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον χαρακτήρισε «ηλίθιο» και «τρελό» μετά τη δημοσιοποίηση διπλωματικών τηλεγραφημάτων στα οποία ο διπλωμάτης επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση.

«Μετά τη διαρροή επίσημων εγγράφων από αυτή την πρεσβεία γίνονται πολλές εικασίες σχετικά με τη θέση μου και τη διάρκεια της επαναπομείνασας θητείας μου ως πρεσβευτή», αναφέρει ο Νταρόκ στην επιστολή παραίτησής του που απευθύνεται στον Σάιμον ΜακΝτόναλντ επικεφαλής των βρετανικών διπλωματικών υπηρεσιών.

«Θέλω να βάλω ένα τέλος στις εικασίες. Η τρέχουσα κατάσταση καθιστά αδύνατο να συνεχίσω το έργο μου όπως θα ήθελα», προσθέτει. «Υπό αυτές τις συνθήκες ο υπεύθυνος δρόμος είναι να επιτρέψω τον διορισμό νέου πρεσβευτή», κατέληξε ο Νταρόκ.

Ο ΜακΝτόναλντ έκανε δεκτή την παραίτηση του Βρετανού πρεσβευτή, σχολιάζοντας: «Τις τελευταίες δύσκολες ημέρες συμπεριφερθήκατε όπως συμπεριφερόσασταν πάντα στη διάρκεια της μακράς και διακεκριμένης καριέρας σας με αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και κομψότητα».

Από την πλευρά της η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε στο κοινοβούλιο, αφού έγινε γνωστή η ανακοίνωση της παραίτησης του διπλωμάτη, ότι μίλησε σήμερα το πρωί με τον Νταρόκ, ο οποίος ούτως ή άλλως θα αποχωρούσε από τη θέση του στα τέλη του έτους.

«Του είπα πως λυπάμαι πολύ που ένιωσε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του ως πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον», επεσήμανε η Μέι απευθυνόμενη στο κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν «ολοκληρωμένες και ειλικρινείς συμβουλές».

Αν σου άρεσε κάνε