Συγκλονισμένος ο ξένος Τύπος με τη βιβλική καταστροφή στη Χαλκιδική

Συγκλονισμένος ο ξένος Τύπος με τη βιβλική καταστροφή στη Χαλκιδική

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:39 Δημιουργία 11/07/19, 14:59

Εκτενείς αναφορές για τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 7 νεκρούς και δεκάδες τραυματίας κάνουν τα διεθνή media την Πέμπτη.

«Ισχυροί άνεμοι, βροχοπτώσεις και χαλάζι έπληξαν τη Χαλκιδική, κοντά στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα έξι τουρίστες να χάσουν τη ζωή τους και 30 να τραυματιστούν», αναφέρει το BBC, σημειώνοντας ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή έπειτα από κύμα καύσωνα. Το βρετανικό δίκτυο ανήρτησε επίσης ερασιτεχνικό βίντεο, όπου πλήθος κόσμου έχει βρει καταφύγιο σε μπαρ ξενοδοχείου.

«Έξι τουρίστες νεκροί από σφοδρές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα», γράφει η Guardian, επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται δύο παιδιά.

«Ανεμοστρόβιλος και χαλαζόπτωση σάρωσαν την Χαλκιδική», είναι ο τίτλος της γαλλικής Monde, η οποία εκτός από τον αριθμό των νεκρών, αναφέρει ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αντίστοιχα δημοσιεύματα φιλοξενούν πλήθος ακόμη γαλλικών μέσων, όπως η Figaro, το περιοδικό Le Parisien και το Nouvel Observateur.

«Καταιγίδα στην Ελλάδα: Νεκροί έξι τουρίστες», γράφει επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η ιταλική Corriere della Sera.

Αν σου άρεσε κάνε