Ισόβια σε αμερικανική φυλακή για το διαβόητο ναρκέμπορο «Ελ Τσάπο»

Ισόβια σε αμερικανική φυλακή για το διαβόητο ναρκέμπορο «Ελ Τσάπο»

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 17/07/19, 22:17

Ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που έφερνε παράνομα τόνους ναρκωτικών στις ΗΠΑ και καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε τον «Ελ Τσάπο» σε ισόβια φυλάκιση και επιπλέον κάθειρξη 30 ετών. Του έχει επίσης επιβληθεί η στέρηση 12,6 εκατ. δολαρίων.

Ο 62χρονος Γκουσμάν είχε κριθεί ένοχος από δικαστήριο τον Φεβρουάριο για τη διακίνηση τόνων κοκαΐνης, ηρωίνης και μαριχουάνας καθώς και για συμμετοχή σε πολλαπλές συνωμοσίες δολοφονίας ως επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, γνωστή για χρόνια ως μια από μεγαλύτερες και πιο βίαιες σπείρες διακίνησης ναρκωτικών του Μεξικού.

Μια πρώην συνεργάτης του Γκουσμάν, η Αντρέα Βελέζ, περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου πώς ο «Ελ Τσάπο» έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια σε μια συμμορία μοτοσυκλετιστών προκειμένου να τη δολοφονήσουν, καθώς και πώς ξέφυγε με τη βοήθεια των αμερικανικών Αρχών.

«Ομολογώ ότι αμάρτησα, αλλά πλήρωσα ένα υψηλό τίμημα για τα ελαττώματά μου», δήλωσε η Βελέζ για όσα έκανε με το καρτέλ του «Ελ Τσάπο».

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Γκουζμάν κατηγορήθηκε για παιδεραστία καθώς σύμφωνα με το CBS News, ο εγκληματίας είχε βιάσει ανήλικα κορίτσια, τα οποία αποκαλούσε «βιταμίνες»!

Αν σου άρεσε κάνε