Συμπαράσταση Πούτιν στην Τουρκία μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Συμπαράσταση Πούτιν στην Τουρκία μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:46 Δημιουργία 17/07/19, 19:42

Στην καταδίκη των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, με αφορμή τις ενέργειας της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, και της συμπαράσταση στην Τουρκία προχώρησε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Ρωσίας.

Η Ρωσία δεν μπορεί να αποδεχθεί την μονομερή πολιτική κυρώσεων της ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Φυσικά, αυτό είναι ζήτημα της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινάμε από το ότι οι πιέσεις μέσω κυρώσεων, αν και, δυστυχώς, συνιστούν ήδη παράγοντα των σημερινών διεθνών σχέσεων, δεν προέρχονται σαφώς από το οπλοστάσιο της διπλωματίας. Και βεβαίως δεν πρέπει να βρίσκονται στην βάση της διεθνούς πολιτικής. Αυτό οδηγεί σε πολύ θλιβερές συνέπειες» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Είμαστε αναγκασμένοι να διαπιστώσουμε ότι σε μεγάλο βαθμό αυτές είναι μέρος της σημερινής πραγματικότητας, αλλά όταν γίνονται μονομερώς είναι μη νόμιμες. Και φυσικά μια τέτοια πολιτική επιθετικής άσκησης πιέσεων για την επίτευξη ιδίων συμφερόντων δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Αν σου άρεσε κάνε