Έδωσαν τα χέρια Τραμπ-Δημοκρατικοί, αποφεύγεται το shutdown

Έδωσαν τα χέρια Τραμπ-Δημοκρατικοί, αποφεύγεται το shutdown

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:29 Δημιουργία 23/07/19, 09:27

Θετικό σινιάλο εκπέμπει η συμφωνία του Αμερικανού προέδρου με την αντιπολίτευση για προϋπολογισμό και χρέος, καθώς αποφεύγεται το σενάριο του shutdown μέχρι τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

«Ανακοινώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι συνήφθη συμφωνία με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για έναν διετή προϋπολογισμό και για το όριο του χρέους», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για έναν «αληθινό συμβιβασμό».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έδωσαν στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου με το οποίο επιβεβαίωσαν ότι κλείστηκε συμφωνία διετούς διάρκειας για τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους και το όριο του χρέους.

Πηγή προσκείμενη στο αμερικανικό Κογκρέσο ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει ότι το όριο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες θα αυξηθεί σε 1,37 τρισεκ. δολάρια το 2020 από 1,32 τρισεκ. δολάρια φέτος.

Αν σου άρεσε κάνε