Ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Συρία - Ανάμεσα στα θύματα 5 παιδιά

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Συρία - Ανάμεσα στα θύματα 5 παιδιά

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 24/07/19, 23:41

Τουλάχιστον 18 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα σε νέους βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των 18 θυμάτων, συγκαταλέγονται δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους τρία παιδιά, που σκοτώθηκαν στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Χαν Σεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ, στόχος σφοδρών βομβαρδισμών τους τελευταίους μήνες.

Στις επιχειρήσεις που διεξάγουν από τα τέλη Απριλίου οι συριακές και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην επαρχία αυτή της Συρίας και τα περίχωρά της έχουν σκοτωθεί 2.648 άνθρωποι, ανάμεσά τους 756 άμαχοι, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι 300.000 και πλέον, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τα οκτώ άλλα θύματα σκοτώθηκαν σε επιδρομές και βομβαρδισμούς πυροβολικού με στόχο άλλες περιοχές της επαρχίας που εξακολουθούν να διαφεύγουν από τον έλεγχο της Δαμασκού.

Χθες Τρίτη, επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε τοποθεσίες στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι επιδρομές της Δευτέρας σκότωσαν τουλάχιστον 50 άτομα, τα περισσότερα σε μια αγορά στην Ιντλίμπ, στην πόλη Μααρέτ αλ Νουμάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι αεροπορικές επιδρομές αυτές αποδόθηκαν από την μκο στα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ισχυρισμό που αρνήθηκε η Μόσχα.

«Ο εφιάλτης στην Ιντλίμπ μεγαλώνει, είμαστε μάρτυρες σε μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων από την αρχή της στρατιωτικής κλιμάκωσης σχεδόν πριν από τρεις μήνες», είπε ο Μαρκ Κουτς, αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας στη συριακή κρίση.

Αν σου άρεσε κάνε