Με υψηλούς τόνους ο Τζόνσον στην ΕΕ για το Brexit

Με υψηλούς τόνους ο Τζόνσον στην ΕΕ για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:21 Δημιουργία 29/07/19, 14:16

Τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit μετά από την ανάληψη της βρετανικής πρωθυπουργίας από τον Μπόρις Τζόνσον την προηγούμενη εβδομάδα σχολίασε με «καρφιά» τη Δευτέρα το Λονδίνο, με τους συνεργάτες του νέου ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου να αναφέρουν για μια ακόμα φορά πως ελπίζουν σε αλλαγή της στάσης της ΕΕ.

Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα, ο Τζόνσον έχει μιλήσει σε αρκετούς ηγέτες της ΕΕ και ότι θέλει να συναντηθεί μαζί τους, αλλά ακόμα δεν έχει πει πότε θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του επισκέψεις στο εξωτερικό.

«Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει στους Ευρωπαίους ηγέτες τη θέση…ότι η Συμφωνία Αποχώρησης με το backstop δεν κατέστη δυνατόν να περάσει από το κοινοβούλιο στις τρεις περιπτώσεις που τέθηκε ενώπιον του κοινοβουλίου. Άρα χρειάζεται να αλλάξει», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κ. Τζόνσον.

«Ο πρωθυπουργός θα χαιρόταν να καθίσει στο τραπέζι όταν αυτή η στάση αλλάξει. Αλλά ξεκαθαρίζει σε όλους όσους μιλάει ότι αυτό χρειάζεται να συμβεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Αν σου άρεσε κάνε