Το παρατραβάει η Άγκυρα απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το παρατραβάει η Άγκυρα απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:25 Δημιουργία 30/07/19, 14:09

Σε έντονο ύφος ήρθε η απάντηση της Τουρκίας για τις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τις παραβατικές ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, με τον υπουργό Ενέργειας του Ταγίπ Ερντογάν, Φατίχ Ντονμέζ, να υπογραμμίζει πως η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει πίσω για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Υπόθεση των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας» είναι η ανατολική Μέσογειος, δήλωσε ο Ντονμέζ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι θέμα της Τουρκίας, είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας» και επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα του δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία, με την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2023, θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης 5,4 δισ. κυβικών μέτρων, σημείωσε ο Ντονμέζ σε ομιλία του κατά την τελετή του θεμέλιου λίθου για τη διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου. Θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο από άποψη χωρητικότητας, πρόσθεσε.

«Και μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της θα έχει δοθεί σήμερα από εδώ. Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική», σημείωσε με νόημα ο Τούρκος υπουργός.

Οι Τούρκοι στάθηκαν όρθιοι ενάντια σε αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν βήμα αγνοώντας την Τουρκία, υπογράμμισε ο Ντονμέζ για να προσθέσει: «Χάρη σε αυτή τη δύναμη και την πίστη δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου ούτε σε άλλο θέμα για το οποίο πιστεύουμε στην ορθότητά του».

Αν σου άρεσε κάνε