«Σφαγή» στο Ελ Πάσο: Θανατική ποινή στον μακελάρη

«Σφαγή» στο Ελ Πάσο: Θανατική ποινή στον μακελάρη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 07:59 Δημιουργία 05/08/19, 07:55

Κατηγορίες για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις απαγγέλθηκαν σε βάρος του δράστη της επίθεσης στο Ελ Πάσο του Τέξας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους.

Ο μακελάρης, λευκός άνδρας, ηλικίας 21 ετών, παραδόθηκε και είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρόμπερτ Γκόμες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ ανέφεραν νωρίτερα ότι σκόπευαν να ζητήσουν να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στον νεαρό, που πιστεύεται ότι διέπραξε τη σφαγή εξαιτίας του μίσους του για τους ισπανόφωνους.

«Τρομοκρατική ενέργεια» κατά Μεξικανών

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε χθες, Κυριακή ότι το μεξικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινήσει νομικές διαδικασίες για την τρομοκρατική ενέργεια κατά των Μεξικανών που ζουν στις ΗΠΑ, όπως χαρακτήρισε την επίθεση.

Ο Εμπράρδ εξήγησε ότι οι διαδικασίες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υποβολή αιτήματος έκδοσης του λευκού νεαρού, που έχει συλληφθεί και κατηγορείται πως διέπραξε τη σφαγή στο Ελ Πάσο.

«Για το Μεξικό, το πρόσωπο αυτό είναι τρομοκράτης», τόνισε ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Αν σου άρεσε κάνε