Και πάλι η Γερμανία κατά της αμερικανικής αποστολής στο Στενό του Ορμούζ

Και πάλι η Γερμανία κατά της αμερικανικής αποστολής στο Στενό του Ορμούζ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:30 Δημιουργία 05/08/19, 15:27

Νέες αποστάσεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γερμανίας σε μια στρατιωτική αποστολή υπό τις ΗΠΑ στο Στενό του Ορμούζ ώστε να επιβλέπονται οι κινήσεις του Ιράν στην περιοχή του Κόλπου έλαβε σήμερα το Βερολίνο μέσω του Χάικο Μάας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η χώρα του δεν θα λάβει μέρος στην ναυτική αποστολή, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ μια ευρωπαϊκής αποστολής, αλλά προειδοποίησε ότι είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξει πρόοδος σε αυτό.

«Αυτή στιγμή οι Βρετανοί θα προτιμούσαν να συμμετάσχουν σε μια αποστολή. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο Μάας σε δημοσιογράφους.

«Θέλουμε μια ευρωπαϊκή αποστολή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το θέμα δεν έχει βγει από την ατζέντα, αλλά θα χρειαστεί καιρός για να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να πραγματοποιήσει μια τέτοια αποστολή.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και το σύνολο της γερμανικής κυβέρνησης δεν βλέπουν τη Γερμανία να λαμβάνει μέρος αυτή τη στιγμή σε μια ναυτική αποστολή υπό τις ΗΠΑ στο Στενό του Ορμούζ.

«Η καγκελάριος δεν βλέπει τη συμμετοχή σε μια αποστολή με τις ΗΠΑ στην τρέχουσα κατάσταση και αυτή τη στιγμή –όλοι στη γερμανική κυβέρνηση συμφωνούν σε αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου.

Αν σου άρεσε κάνε