Ενίσχυση της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ θέλει ο Τραμπ

Ενίσχυση της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ θέλει ο Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:12 Δημιουργία 05/08/19, 17:49

Προς το «άνοιγμα» των μέτρων που θα οδηγούν στην επιβολή της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Ντόναλτ Τραμπ τη Δευτέρα, σε δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Λευκό Οίκο, με αφορμή τις πολύνεκρες τραγωδίες με δημόσιους πυροβολισμούς σε Ελ Πάσο και Οχάιο, που έγιναν μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Τραμπ ζήτησε την εφαρμογή της θανατικής ποινής για αυτούς που διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους., ενώ ανέφερε ακόμα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μεταρρυθμίσουν τους νόμους για την υγεία ώστε να αναγνωρίζονται τα ψυχικά διαταραγμένα άτομα.

«Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κι ότι αυτή η ποινή θα εφαρμόζεται ταχέως, με αποφασιστικότητα και χωρίς χρόνια άχρηστων καθυστερήσεων» υπογράμμισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε όλους τους πολίτες «να καταδικάσουν τον ρατσισμό, τον φανατισμό και την ανωτερότητα των λευκών».

«Αυτές οι απαίσιες ιδεολογίες πρέπει να ηττηθούν. Το μίσος δεν έχει θέση στην Αμερική, το μίσος οδηγεί σε διαστροφή, λεηλατεί την καρδιά και καταβροχθίζει την ψυχή», είπε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Εξάλλου, τόνισε ότι θα πρέπει να ξεριζωθεί ή να αποδυναμωθεί η κουλτούρα που οδηγεί στη βία καλώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές και τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να εντοπίζουν αυτούς που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μαζικές δολοφονίες. «Το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βίαια βιντεοπαιχνίδια έχουν συμβάλλει στη ριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπων».

Πρόσθεσε τέλος ότι ζήτησε από το FBI να ερευνήσει τα εγκλήματα μίσους και εγχώριας τρομοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε