Οι κροίσοι έχασαν 117 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο

Οι κροίσοι έχασαν 117 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:08 Δημιουργία 06/08/19, 14:07

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν το 2,1% του αθροιστικού τους πλούτου ή 117 δισ. δολάρια τη Δευτέρα εξαιτίας της δραματικής πτώσης των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο που βίωσε τη χειρότερη ημέρα του 2019.

Εικοσιένα μέλη της λίστας των δισεκατομμυριούχων που καταρτίζει το Bloomberg έχασαν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια έκαστο καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στις κλιμακούμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο ιδρυτής της Amazon.com Jeff Bezos είχε τη μεγαλύτερη απώλεια, με την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 3,4 δισ. δολάρια εν μέσω βουτιάς της μετοχής του λιανοπωλητή. Παραμένει, ωστόσο, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 110 δισ. δολάρια.

Η απώλεια είναι μια απότομη στροφή για τους πλουσιότερους του πλανήτη που μέχρι σήμερα απολάμβαναν σταθερή άνοδο των κερδών τους.

Υπήρξαν κι άλλες δυνάμεις που διάβρωσαν τις περιουσίες τις τελευταίες εβδομάδες. Η ελίτ του Χονγκ Κονγκ αισθάνονται τις επιπτώσεις από τις εννέα εβδομάδες διαδηλώσεων που έχουν παραλύσει την οικονομία του χρηματοοικονομικού κόμβου. Η καθαρή αξία των 10 μεγιστάνων που αντλούν την περιουσία τους από εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ εταιρείες έχει συρρικνωθεί κατά 19 δισ. δολάρια από τις 23 Ιουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε