Καμπούλ: 14 νεκροί και 145 τραυματίες από νέα επίθεση των Ταλιμπάν

Καμπούλ: 14 νεκροί και 145 τραυματίες από νέα επίθεση των Ταλιμπάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:51 Δημιουργία 07/08/19, 14:48

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 140 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, για την οποία την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας των τελευταίων εβδομάδων στην Καμπούλ, με τους Ταλιμπάν να απειλούν με νέα χτυπήματα εν όψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα που είναι προγραμματισμένες για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 1.500 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν μόνο μέσα στον περασμένο Ιούλιο, που είναι ο μήνας με τις υψηλότερες απώλειες ζωών από το Μάιο του 2017.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε ενώ οι Ταλιμπάν διεξάγουν εδώ και έναν χρόνο συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας όγδοος γύρος διαπραγματεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ντόχα του Κατάρ. Τα δύο μέρη έχουν εκφράσει ικανοποίηση για την «εξαιρετική πρόοδο» που πραγματοποιείται στις συνομιλίες αυτές καθώς και την ελπίδα ότι θα είναι σε θέση να υπογράψουν μια διμερή ειρηνευτική συμφωνία.

Αν συναφθεί μια τέτοια συμφωνία, θα άνοιγε ο δρόμος για απ' ευθείας συνομιλίες στο Όσλο ανάμεσα στους Ταλιμπάν και μια ομάδα διαπραγματευτών της αφγανικής κυβέρνησης.

«Οι Ταλιμπάν είναι ένα εμπόδιο στην ειρήνη», σχολίασε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Σεντίκ Σεντίκι. «Οφείλουν να σταματήσουν τις μάχες και να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία για ειρήνη που προσφέρεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαφορετικά δεν τους περιμένει τίποτε άλλο παρά η εξάλειψή τους».

Αν σου άρεσε κάνε