«Ξεφεύγει» η κόντρα μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας

«Ξεφεύγει» η κόντρα μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:58 Δημιουργία 09/08/19, 15:51

Ακόμα περισσότερα «ξεφεύγει» η κόντρα μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας για τον έλεγχο στην αυτονομημένη επαρχία του Κασμίρ, με την κυβέρνηση του Πακιστάν να ανακοινώνει την Παρασκευή το «πάγωμα» κάθε εμπορικής συνδιαλλαγής με την Ινδία, μετά από την υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών τις προηγούμενες μέρες.

Ακόμα, η Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε πως τερματίζει δρομολόγια τρένων από το Πακιστάν προς την Ινδία, με το Νέο Δελχί να χαρακτηρίζει ως «απαράδεχτες» τις μονομερείς αποφάσεις της πακιστανικής κυβέρνησης.

«Η Ινδία υποστήριξε ότι πρόθεση του Ισλαμαμπάντ είναι να δημιουργήσει «την εντύπωση ότι υπάρχουν κακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» και κάλεσε το Πακιστάν να ανακαλέσει τις ενέργειές του.

"Η κυβέρνηση της Ινδίας λυπάται για τα βήματα που ανακοίνωσε το Πακιστάν χθες και καλεί τη χώρα να αναθεωρήσει ώστε να διατηρηθούν οι φυσιολογικοί διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας», επισήμανε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών, Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, δήλωσε πάντως ότι η χώρα του «δεν εξετάζει στρατιωτική επιλογή» όσον αφορά τη διένεξη για το Κασμίρ, αλλά «επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να απαντήσει» σε οποιαδήποτε ινδική επίθεση.

Αν σου άρεσε κάνε