Ο Σαλβίνι προωθεί υπέρμαχο του Italexit για ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας

Ο Σαλβίνι προωθεί υπέρμαχο του Italexit για ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:51 Δημιουργία 14/08/19, 08:42

Τις αντοχές των επενδυτών και των αγορών για το μέλλον της Ιταλίας δοκιμάζει εκ νέου ο Ματέο Σαλβίνι, στο πλαίσιο του αιτήματος του ακροδεξιού επικεφαλής της Λέγκας και τωρινού υπουργού Εσωτερικών της χώρας για να «ρίξει» την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε (στην οποία συμμετέχει, μαζί με το λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων) και να οδηγήσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε νέες εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρουν την Τετάρτη διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου της Ιταλίας, ο Σαλβίνι φέρεται να ετοιμάζει για τη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας τον αντιπρόεδρο του κόμματος του, Τζιανκάρλο Τζιορτζέτι, σε περίπτωση που η Λέγκα είναι με διαφορά το πρώτο κόμμα.

Ο Τζιορτζέτι αντιμετωπίζεται με καχυποψία στη Ρώμη από μεγάλη μερίδα επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς έχει τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν πως η Ιταλία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη λιρέτα ως εθνικό νόμισμα της.

Εξάλλου, όπως μεταφέρει το Reuters, ο Σαλβίνι φαίνεται να εξετάζει και την ακύρωση του νόμου για το «εισόδημα των πολιτών» σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, μέτρο για το οποίο έχει δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση και για το οποίο η Λέγκα έχει εκφράσει τις διαφωνίες της.

Από την ερχόμενη εβδομάδα

Σημειώνεται πως η Γερουσία ψήφισε την Τρίτη να μην προχωρήσει σε απευθείας ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, αλλά εντούτοις, κερδίζοντας χρόνο, αποφάσισε να επιτρέψει στον Ιταλό πρωθυπουργό να απευθύνει ομιλία στην ιταλική άνω βουλή, πριν από την ψηφοφορία.

Ο Τζουζέπε Κόντε θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Γερουσίας την ερχόμενη Τρίτη 20 Αυγούστου.

Αν σου άρεσε κάνε