Ο Γκουαϊδό απειλεί τον Μαδούρο για νέες εκλογές στη Βενεζουέλα

Ο Γκουαϊδό απειλεί τον Μαδούρο για νέες εκλογές στη Βενεζουέλα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:58 Δημιουργία 14/08/19, 09:54

Μήνυμα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, για το ότι δεν φοβάται την προκήρυξη εκλογών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έστειλε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εκλεχτός των ΗΠΑ στο Καράκας, Χουάν Γκουαϊδό.

«Τι θα γινόταν εάν το καθεστώς τολμούσε, και μπορεί να το κάνει, να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές [εκλογές] χωρίς όρους [συμφωνημένους με την αντιπολίτευση]; Θα πνιγεί στις αντιφάσεις του, στην απομόνωσή του, σε μια καταστροφή», υποστήριξε ο Γκουαϊδό απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μπροστά στην είσοδο της εθνοσυνέλευσης, της οποίας είναι πρόεδρος.

Το σώμα και ο ίδιος «θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας ό,τι κι αν γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον Ιανουάριο και έχει αναγνωριστεί από περίπου πενήντα κυβερνήσεις, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Το βράδυ της Δευτέρας η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που πρόσκειται στον σοσιαλιστή πρόεδρο Μαδούρο, κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Θα προτείνω να σχηματιστεί μια επιτροπή (...) για να αποτιμήσει σύμφωνα με τον νόμο, το Σύνταγμα και την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, κατόπιν διαβουλεύσεων με όλους τους οργανισμούς, τον λαό, τον δρόμο, πότε είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή εκλογών», δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος αυτό Διοσδάδο Καμπέγιο.

Αν σου άρεσε κάνε