Τζόνσον: Ο κόσμος θέλει Brexit, όχι εκλογές

Τζόνσον: Ο κόσμος θέλει Brexit, όχι εκλογές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:18 Δημιουργία 14/08/19, 16:15

Οι πολίτες θέλουν να βγούμε από την ΕΕ και όχι κάλπες, υπογράμμισε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατηγορώντας παράλληλα βουλευτές ότι συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να σταματήσουν το Brexit.

«Νομίζω πως ο κόσμος στη Βρετανία είχε πολλές εκλογές και εκλογικά γεγονότα. Aυτό που θέλει από εμάς να κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και δεν κουράζομαι ποτέ να σας λέω ότι είναι αυτό που θα κάνουμε» είπε ο Τζόνσον στο "People's PMQs”, σε ερωτήσεις δηλαδή στο Facebook, κληθείς να σχολιάσει το σενάριο που τον θέλει να προκηρύσσει εκλογές για μετά τις 31 Οκτωβρίου, ώστε να βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. ακόμη και εάν πέσει η κυβέρνηση.

«Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου» ξεκαθάρισε ο Τζόνσον. «Νομίζω ότι αυτό είναι που ψήφισε ο βρετανικός λαός και αισθάνεται πολύ απογοητευμένος που τρία χρόνια αφού έδωσε αυτή την οδηγία και αφού το βρετανικό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε ξανά και ξανά στον λαό ότι θα το κάναμε, αισθάνεται πολύ ενοχλημένος που δεν το έχουμε κάνει, άρα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε» συμπλήρωσε.

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά όσων διαφωνούν με τα σχέδιά τους λέγοντας: «Υπάρχει ένα απαίσιο είδος συνεργασίας ανάμεσα σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit στο Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους φίλους μας».

«Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας... δεν συμβιβάζονται καθόλου», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε