Τραμπ: Δεν θέλουμε συναλλαγές με τη Huawei

Τραμπ: Δεν θέλουμε συναλλαγές με τη Huawei

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:44 Δημιουργία 19/08/19, 09:42

Το ηχηρό μήνυμα ότι το δημόσιο των ΗΠΑ δεν επιθυμεί να συναλλάσσεται με τη Huawei έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή το Reuters καθώς και άλλα πρακτορεία μετέδωσαν ότι το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να παρατείνει την αναστολή της ισχύος των μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της εταιρείας, επιτρέποντάς της έτσι να προμηθεύεται αγαθά από αμερικανικές επιχειρήσεις και να παρέχει υπηρεσίες σε προϋπάρχοντες πελάτες της.

Η "προσωρινή γενική άδεια" θα παραταθεί για 90 ημέρες, κατά τις πληροφορίες του Reuters, που επικαλέστηκε δύο πηγές ενήμερες για τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Χθες, Κυριακή ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος στο Νιου Τζέρσι, ότι δεν θέλει το ομοσπονδιακό κράτος να συναλλάσσεται με την κινεζική εταιρεία για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Σημείωσε ότι κάποιες θυγατρικές και διευθύνσεις της εταιρείας ενδέχεται να εξαιρεθούν από την ευρύτερη απαγόρευση, αλλά ότι αυτό θα είναι "πολύ περίπλοκο". Απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, εάν η κυβέρνησή του θα παρατείνει την ισχύ της "προσωρινής γενικής άδειας".

Αν σου άρεσε κάνε