Ιρανικό τάνκερ: Με κυρώσεις απειλεί ο Πομπέο, αν....

Ιρανικό τάνκερ: Με κυρώσεις απειλεί ο Πομπέο, αν....

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:34 Δημιουργία 21/08/19, 09:32

Με κυρώσεις προειδοποιεί όποιον υποστηρίξει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο ή του επιτρέψει να ελλιμενιστεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, διαμηνύοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν απαραίτητη, προκειμένου να εμποδίσουν το τάνκερ να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι το Adrian Darya 1 (το πρώην Grace 1) απέπλευσε από το Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.

To ζήτημα του ιρανικού τάνκερ έχει θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές αρχές. Το υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς μία αστοχία θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμασία τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανατολική Μεσόγειο.

Αν σου άρεσε κάνε