Πρόσκληση για τη Σύνοδο G7 έλαβε ο Αιγύπτιος πρόεδρος

Πρόσκληση για τη Σύνοδο G7 έλαβε ο Αιγύπτιος πρόεδρος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:44 Δημιουργία 22/08/19, 17:31

Πρόσκληση στον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7), που διεξάγεται ί από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου στην παραθαλάσσια πόλη του Μπιαρίτς, απεύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Αίγυπτος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G7, καθώς η Αφρικανική Ένωση ενδιαφέρει άμεσα τη Γαλλία, ενώ και η Αίγυπτος μπορεί να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που προσφέρει η μεγάλη αυτή συνάντηση των επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου, προσφέροντας προτάσεις και συμφωνίες κατά τη διάρκεια των επαφών που θα διεξαχθούν, ιδίως υπό το πρίσμα της σύγκλισης των αιγυπτιακών και των γαλλικών συμφερόντων και σχετικά με πολλά αφρικανικά θέματα», τονίζει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Κάθε προεδρεύουσα χώρα της Συνόδου της G7 (η Γαλλία φέτος, ο Καναδάς πέρυσι και οι ΗΠΑ που θα πάρουν τη σκυτάλη για την επόμενη χρονιά) μπορεί να αποφασίσει κατά τις συνόδους κορυφής να προσκαλέσει τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς. Το 2017, η Ιταλία είχε καλέσει πέντε αφρικανικές χώρες να παραστούν στη διάσκεψη κορυφής του Τορίνο, και συγκεκριμένα τον Νίγηρα, την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Νιγηρία και την Τυνησία.

Αμέσως μετά τη Σύνοδο της G7, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα μεταβεί από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου στην πόλη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου και πάλι με την ιδιότητα του ηγέτη της χώρας που ασκεί την προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης θα προεδρεύσει στην 7η Διεθνή Διάσκεψη του Τόκυο για την Ανάπτυξη στην Αφρική.

Αν σου άρεσε κάνε