Φονική καταιγίδα στην Πολωνία

Φονική καταιγίδα στην Πολωνία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:05 Δημιουργία 23/08/19, 13:02

Σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε τον θάνατο 4 ανθρώπων –μεταξύ αυτών δύο παιδιά- και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 100 άτομα, την Πέμπτη, στα όρη Τάτρα, στη νότια Πολωνία, όπως ενημέρωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, κεραυνός χτύπησε το όρος Γκέβοντ, ύψους 1.894 μέτρων κοντά στα βουνά Ζακοπάνε κι ενώ στην περιοχή βρισκόταν μια μεγάλη ομάδα τουριστών.

Οι επισκέπτες της τοποθεσίας συχνά έχουν στόχο την κορυφή, όπου ένας σιδερένιος σταυρός ύψους 15 μέτρων τοποθετήθηκε το 1901. Ο κεραυνός πιστεύεται ότι χτύπησε τον σταυρό.

Ο καιρός σημείωσε ραγδαία μεταβολή το μεσημέρι και πυκνά σύννεφα γρήγορα κάλυψαν τον ουρανό. «Κανείς δεν περίμενε να ξεσπάσει μια τέτοια ξαφνική καταιγίδα και από ανθρώπινη άποψη ήταν κάτι που ήταν αδύνατο να προβλέψουμε», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι.

Υπήρξαν και άλλοι τραυματίες, σε διαφορετικά σημεία των όρων Τάτρα, που καλύπτουν πάνω από 57 χιλιόμετρα στη νότια Πολωνία. Στα δυτικά Τάτρα, στα σύνορα με τη Σλοβακία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του επίσης, όταν κεραυνός τον έριξε σε φαράγγι.

Αν σου άρεσε κάνε