Απειλών συνέχεια από τον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο

Απειλών συνέχεια από τον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:53 Δημιουργία 26/08/19, 09:47

Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου αλλά και εις βάρος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία έκανε την Κυριακή ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας και πάλι την πρόθεση της Άγκυρας ώστε να μην υποχωρήσει από τις βλέψεις της για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα τουρκικά πλοία συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες και τις εργασίες τους στην περιοχή. «Φτάσαμε στο σημείο σύγκρουσης των πλοίων και δεν υποχωρήσαμε στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή του ομιλία στη Ριζούντα ο Ερντογάν είπε: «Όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο όλοι αυτοί που τώρα μας εναντιώνονται θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας».

Επιτέθηκε μάλιστα στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα λέγοντας πως δεν στηρίζει τη χώρα και το έθνος του αλλά τους απέναντι. «Για άλλη μια φορά αποκάλυψαν τον χαρακτήρα τους στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Γνωρίζετε ότι και προηγουμένως, δήθεν για το κόστος των πλοίων μας και των δραστηριοτήτων μας, έφεραν το ίδιο θέμα στη Βουλή μιλώντας τη γλώσσα των Ελληνοκυπρίων. Δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν τη χώρα τους για να γίνουν πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Ασφαλώς εμείς δεν δώσαμε σημασία», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αν σου άρεσε κάνε