Τραμπ: Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ χωρίς δασμούς

Τραμπ: Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ χωρίς δασμούς

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 27/08/19, 08:19

Υπέρ μιας εμπορικής συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, τάχθηκε - απρόσμενα- τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τη λήξη της συνόδου κορυφής της G7, εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τις προοπτικές μιας ευρύτερης εμπορικής συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

«Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με την ΕΕ επειδή δεν θέλουν τους δασμούς. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την ΕΕ χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, είπε όμως πως σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τη Γερμανία, κατόπιν πρόσκλησης της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε στους δημοσιογράφους ότι το Βερολίνο θέλει να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών το συντομότερο δυνατόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ προχωρούν με αργούς ρυθμούς, δεδομένης της διαφωνίας των δύο πλευρών για το αν θα συμπεριληφθούν σε μια συμφωνία και τα αγροτικά προϊόντα.

Αν σου άρεσε κάνε