Η αντιπολίτευση της Βρετανίας κατά του Τζόνσον για το Brexit

Η αντιπολίτευση της Βρετανίας κατά του Τζόνσον για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:38 Δημιουργία 27/08/19, 15:23

Σε ένα ιδιότυπο συνασπισμό δυνάμεων για να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς της συμφωνίας της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν την Τρίτη τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε κοινή ανακοίνωση που συνέταξαν όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, σημειώνουν την πρόθεση τους για να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να οδηγήσει την χώρα εκτός ΕΕ χωρίς μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες, κίνηση που φέρνει ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τον συντηρητικό πρωθυπουργό στο Λονδίνο.

Σημειώνεται πως στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν, διέρρευσαν στο βρετανικό Τύπο πως παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του Τζόνσον.

Η Κάρολιν Λούκας, μέλος του κοινοβουλίου με τους Πράσινους, είπε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συναντήθηκαν την Τρίτη για να συζητήσουν την τακτική που θα ακολουθήσουν, συμφώνησαν ότι η αλλαγή του νόμου είναι ο καλύτερος τρόπος για να προκαλέσουν την κυβέρνηση.

Συμφώνησαν ότι «είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να προσπαθήσουν να επεκτείνουν το Αρθρο 50, να ξεφορτωθούν τη διορία της 31ης Οκτωβρίου, προς την οποία ο πρωθυπουργός κατευθύνεται με όλο και μεγαλύτερη απερισκεψία», είπε στο BBC.

Το κοινοβούλιο επιστρέφει από την θερινή ανάπαυλα την ερχόμενη εβδομάδα και ετοιμάζεται για την μάχη με τον Τζόνσον.

Αν σου άρεσε κάνε