«Ψήνεται» παραγωγή πολεμικών αεροσκαφών από Ρωσία και Τουρκία

«Ψήνεται» παραγωγή πολεμικών αεροσκαφών από Ρωσία και Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:20 Δημιουργία 27/08/19, 18:10

Το ενδεχόμενο κοινής παραγωγής πολεμικών αεροσκαφών Su-35 εξετάζουν Ρωσία και Τουρκία, όπως ειπώθηκε σήμερα, Τρίτη, μετά από τη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών, Βλάντιμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στη Μόσχα.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, Πούτιν και Ερντογάν δεσμεύτηκαν για την ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία Ρωσίας και Τουρκίας σε θέματα της αμυντικής βιομηχανίας.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η παράδοση της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν την πιθανότητα συνεργασίας στα μαχητικά Su-35 και την προοπτική κοινής παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Οι συνομιλίες δεν περιορίστηκαν στη συνεργασία στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και στη συνεργασία σε τομείς πολιτικής αεροπορίας, διαστήματος και αεροπλοϊας».

«Συζητήσαμε τη συνεργασία στα Su-35 και την πιθανή συνεργασία ακόμη και στα νέα αεροσκάφη Su-57», συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα TurkStream της Gazprom, που αφορά την παράδοση αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας, τονίζοντας ότι «η κατασκευή του TurkStream προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

«Εικάζουμε ότι οι Τούρκοι καταναλωτές θα αρχίσουν να προμηθεύονται ρωσικό φυσικό αέριο το συντομότερο στο τέλος αυτού του έτους, ενώ ο ανεφοδιασμός της Ευρώπης μέσω Τουρκίας θα ξεκινήσει αφότου η δεύτερη γραμμή επεκτείνει την χωρικότητα του TurkStream».

Αν σου άρεσε κάνε