Δεν επιθυμούμε ένταση στον Κόλπο, λέει το Ιράν

Δεν επιθυμούμε ένταση στον Κόλπο, λέει το Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:52 Δημιουργία 28/08/19, 09:49

TAGS

Την πρόθεση του Ιράν ώστε να μην αυξηθεί η ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, από τη Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία κατά την έναρξη της συνάντησης του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, δεν επιδιώκουμε να αυξηθεί η ένταση, αλλά όλες οι χώρες θα πρέπει να μπορούν να χαίρουν των δικαιωμάτων τους βάσει του διεθνούς δικαίου.

«Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρός μας, δεν επιδιώκουμε σε καμία περίπτωση αύξηση της έντασης», τόνισε ο Ιρανός υπουργός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τον Μάιο του 2018 τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επιβάλλοντας εκ νέου κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Ιρανό πρόεδρο εφόσον πληρούνται οι σωστές προϋποθέσεις προκειμένου να τερματιστεί η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ- Ιράν. Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο να άρει τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

Χθες Τρίτη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί απάντησε ότι η χώρα του δεν θα συνομιλήσει με την Ουάσινγκτον αν δεν αρθούν πρώτα οι κυρώσεις.

Αν σου άρεσε κάνε