Νέα πρόκληση Ερντογάν κατά Ελλάδας και Κύπρου

Νέα πρόκληση Ερντογάν κατά Ελλάδας και Κύπρου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:51 Δημιουργία 30/08/19, 11:14

Την πρόθεση της Τουρκίας να μην υποχωρήσει καθόλου από τα «μέτωπα» που έχει ανοίξει σε ανατολική Μεσόγειο, Συρία και Ιράν έστειλε την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν, σε δήλωση του «Σουλτάνου» με αφορμή την εθνική επέτειο της 30ης Αυγούστου στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν υπογραμμίζει πως «είμαστε αποφασισμένοι να αποφύγουμε όλες τις παγίδες που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα βόρεια της Συρίας, στο Ιράκ και στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε με κανένα τρόπο τον οποιοδήποτε να σφετεριστεί τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων» τόνισε.

Εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ούρκος εξαπέλυσε απειλές νέο Αττίλα στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια τελετής προαγωγής αξιωματικών. «Σήμερα είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν στην Κύπρο το 1974, ό,τι κάναμε εκείνες τις μέρες να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα το πράξουμε και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως με την μάχη κατά της τρομοκρατίας οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο αναφέροντας πως «δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ ως προς τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και το δηλώνουμε σε όλο τον κόσμο να μην υπολογίζουν σε κάτι τέτοιο. Μη δοκιμάζεται τη δύναμή μας».

Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον πλου του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις που έδεσε στην Αττάλεια.

Αν σου άρεσε κάνε