Στάση αναμονής στην Ιρλανδία για το Brexit

Στάση αναμονής στην Ιρλανδία για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:05 Δημιουργία 02/09/19, 16:03

Στο «περίμενε» τελεί η Ιρλανδία για τις εξελίξεις επί του Brexit, με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ να δηλώνει σήμερα πως το ο Δουβλίνο θα περιμένει πρώτα να δει πού θα καταλήξει η«ασταθής» αυτή εβδομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.

Οι εναλλακτικές στη δικλείδα ασφαλείας, το λεγόμενο backstop, που προτείνεται μέχρι στιγμής, θα διευκολύνουν διακριτικά τους ελέγχους στο σημερινό αθέατο σύνορο, και μολονότι αυτό είναι καλύτερο από το τίποτα, δεν είναι το αποτέλεσμα που επιθυμεί η Ιρλανδία, πρόσθεσε ο Βαράντκαρ.

«Ωστόσο έχω υπομονή και υπάρχει ακόμη χρόνος από σήμερα έως τις 31 Οκτωβρίου και, όπως λέω, θα κοιτάξουμε οποιεσδήποτε προτάσεις κάνει η βρετανική κυβέρνηση», σημείωσε ο Βαράντκαρ, προσθέτοντας ότι το γραφείο του εργάζεται πάνω σε δύο πιθανές ημερομηνίες για να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον την ερχόμενη εβδομάδα.

«Είναι μια πολύ ασταθής και δυναμική κατάσταση. Αυτήν την εβδομάδα συμβαίνουν γεγονότα στην Βουλή των Κοινοτήτων και θα πρέπει να δούμε πού θα καταλήξουν. Θα μπορούσα εύκολα να πάρω μια πρωτοβουλία σήμερα και να δω σε 48 ώρες ότι είναι εντελώς παρωχημένη, επομένως θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε να δούμε την εξέλιξη της κατάστασης στο Ουέστμινστερ», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε