Ο Κόρμπιν δηλώνει έτοιμος για εκλογές στη Βρετανία

Ο Κόρμπιν δηλώνει έτοιμος για εκλογές στη Βρετανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:16 Δημιουργία 03/09/19, 20:14

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος για μια εκλογική μάχη, τονίζοντας ότι η προτεραιότητά του είναι η αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία, υπονοώντας ότι οι Εργατικοί μπορεί να στηρίξουν κάποια κίνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Έπειτα από συνάντησή του με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Κόρμπιν τόνισε ότι «είμαστε ενωμένοι στην αντίθεσή μας στα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για ένα no-deal».

«Είμαστε σίγουροι ότι η νομοθετική οδός που έχουμε υιοθετήσει έχει κάθε ευκαιρία να στεφθεί με επιτυχία κι εργαζόμαστε στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποτρέψουμε τον Μπόρις Τζόνσον να χρησιμοποιήσει τις εκλογές για να εξωθήσει ένα no-deal Brexit» είπε.

Όπως σημείωσε, «οι Εργατικοί θέλουν να αποτρέψουν ένα no-deal Brexit και να διεξαγάγουμε γενικές εκλογές, ώστε να τερματίσουμε τη λιτότητα και να επενδύσουμε στις κοινότητές μας. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να έχουμε και τα δύο, και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τον τρόπο να το πετύχουμε αυτό».

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τζόνσον έχασε τη δεδηλωμένη.

«Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία» τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.

Αν σου άρεσε κάνε