Εκλογές για τις 15 Οκτωβρίου ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον

Εκλογές για τις 15 Οκτωβρίου ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:22 Δημιουργία 04/09/19, 14:16

Την πρόταση για διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις 15 Οκτωβρίου κατέθεσε την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ίδιος απέκρουσε τις επιθέσεις που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από στελέχη του ίδιου του κόμματος του (Τόρις), επαναλαμβάνοντας πως «το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου» και πως «θα έχουμε μια συμφωνία με την ΕΕ που θα μας συμφέρει».

Ακόμα, ο Τζόνσον υποστήριξε πως το νομοσχέδιο από τους αντάρτες βουλευτές είναι το μόνο που εμποδίζει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 31 Οκτωβρίου, ενώ θα προκαλέσει μεγαλύτερη καθυστέρηση.

«Θα βγάλουμε το backstop και θα έχουμε μία συμφωνία. Oι προετοιμασίες για έξοδο χωρίς συμφωνία έχουν προχωρήσει πάρα πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο παράδοσης, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι' αυτά που (ο Κόρμπιν) προτείνει να παραδοθούν στο όνομά του, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου».

Νωρίτερα σήμερα ωστόσο ο Κόρμπιν είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης πως δεν θα πέσει «στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον» και δεν θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών μέχρι να πειστεί ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Κόρμπιν, ο οποίος δηλώνει πως θέλει νέες εκλογές, είχε σειρά συναντήσεων με αντιπολιτευόμενα κόμματα σε μια προσπάθεια να ματαιώσει αυτό που πολλά εξ αυτών θεωρούν επιδίωξη του πρωθυπουργού Τζόνσον να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

«Ο Τζέρεμι έκανε σαφές πως το Εργατικό κόμμα θέλει γενικές εκλογές και σύντομα, όμως δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον», ανέφερε το γραφείο του σε δήλωση που εξέδωσε.

«Είπε πως το Εργατικό κόμμα δεν θα υποστηρίξει την πραγματοποίηση βουλευτικών εκλογών μέχρι να πειστούμε πως η απειλή της μη συμφωνίας έχει εκλείψει».

Αν σου άρεσε κάνε