Ο Τζόνσον αποκάλεσε «κότα» τον Κόρμπιν στη Βρετανία!

Ο Τζόνσον αποκάλεσε «κότα» τον Κόρμπιν στη Βρετανία!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:44 Δημιουργία 04/09/19, 17:41

Το γύρο των βρετανικών αλλά και ευρωπαϊκών media κάνει από το μεσημέρι της Τετάρτης η προσβολή του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, εντός της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σε ένα ξέσπασμα, ο Τζόνσον, κατηγόρησε τον Κόρμπιν για δειλία με αφορμή τη στάση του στο αίτημα για πρόωρες εκλογές, με τον χαρακτηρισμό «κότα». Μάλιστα χρησιμοποίησε συγκεκριμένα τη φράση «χλωριωμένη κότα» (chlorinated chicken).

Η μόνη χλωριωμένη κότα που βλέπω κάθεται στα έδρανα» είπε χαρακτηριστικά, σε μία έμμεση αναφορά στις κατηγορίες ότι η έξοδος από την ΕΕ και μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ανοίξει το δρόμο για χαμηλότερα στάνταρντς στην ασφάλεια τροφίμων και εισαγωγή χλωριωμένων κοτόπουλων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαιτεί τη διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου. Για να περάσει την απόφαση χρειάζεται τη στήριξη των 2/3 της Βουλής. Οι Εργατικοί εκφράζουν επισήμως φόβους ότι εάν του δώσουν το πράσινο φως, θα αλλάξει την ημερομηνία στη συνέχεια (έχει νομικά τη δυνατότητα να το κάνει) για μετά τις 31 Οκτωβρίου, βγάζοντας πρώτα τη χώρα από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Zητούν έτσι να υπάρξει πρώτα συμφωνία για αίτημα νέας παράτασης από την ΕΕ, πριν που το «ναι» σε πρόωρες εκλογές.

Σημειώνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται περίπου 8 μονάδες πίσω από τους Τόρις στις δημοσκοπήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε